Relacja z OTP* Jastrzębie-Zdrój

W dniu 28.09.2019 w Jastrzębiu-Zdrój odbył się coroczny Turniej Brydża Sportowego.  Po raz pierwszy nasz turniej miał rangę Ogólnopolskiego Turnieju Par. Na zawodach pojawili się zawodnicy ze Śląska, Małopolski i Opolszczyzny. Oprócz głównych nagród na turnieju zostało rozlosowanych wiele nagród rzeczowych. Dzięki uprzejmości firmy Cartamundi każdy z brydżystów otrzymał pamiątkową talię kart.

W samym turnieju na starcie stanęła cała czołówka graczy ze Stowarzyszenia JKBS, więc liczyliśmy na czołowe lokaty.

Rozegrane zostały 42 rozdania na zapis maksymalny i na finiszu zdecydowanie najlepsi okazali się Andrzej Hermansdorfer z Krzysztofem Tomsią , ale nas najbardziej cieszyło 2 miejsce, które przypadło naszej mixtowej parze  Beata Madej i Jarosław Sieczkowski, a 3 miejsce zajęła para Kajetan Olewicz i Aleksander Wład. Tuż za podium uplasował się kolejny zawodnik JKBS Krzysztof Góra, grający w parze z Jerzym Radomskim. Wielki gratulacje dla najlepszych par !