59 Poznański Kongres Brydżowy

W dniach 19-23 czerwca 2019 roku odbył się 59 Poznański Kongres Brydżowy. W podróż do miejscowości Suchy Las, gdzie odbywały się zawody ze stowarzyszenia JKBS udała się Agnieszka Pietrzyk, Michał Wróbel, oraz Kazimierz Donder. W I Turnieju Kongresowym Par Michał Wróbel grający w parze z Grzegorzem Supersonem ( Diebold Nixdorf Cracovia) zajmują 2 miejsce z bardzo dobrym rezultatem 61,36%. Oprócz tego ze znakomitej strony w IV Kongresowym Turnieju Par pokazuje się Agnieszka Pietrzyk z Kazimierzem Donderem, którzy w silnej obsadzie zajmują 6 miejsce z wynikiem 59,22%. Wynik tym bardziej godny uznania, ponieważ Kazimierz sporadycznie bierze udział w zawodach tej rangi a pokazał, że każdy może rywalizować z najlepszymi.

W V Kongresowym Turnieju Par ładny wynik notuje Agnieszka z Michałem zajmując 9 miejsce z wynikiem 58,40%.

Oprócz tego kilka wyników przyzwoitych w innych turniejach sprawiło, że wyjazd można uznać dla brydżystów z naszego stowarzyszenia za udany.

Gratulacje Agnieszka, Kazimierz i Michał życzymy kolejnych sukcesów :)