III Kielecki Mityng Brydżowy

W dniach 14-16.06.2019 odbył się III Kielecki Mityng Brydżowy zorganizowany przy wsparciu organizatorów ze Starachowic w pięknie położonym hotelu "Uroczysko".  Mimo ogromnej fali upałów, w samym hotelu i w salach warunki do gry były perfekcyjne.

A teraz już trochę o brydżu. Ze stowarzyszenia JKBS na całość zawodów wybrała się Agnieszka Pietrzyk, Jacek Radomski( grający w parze z Andrzejem Hermansdorferem)  i Michał Wróbel. W piątkowym turnieju na rozgrzewkę nasi zawodnicy nie zachwycili. W sobotę odbyły się dwa turnieje: poranny na impy i popołudniowy na maxy. Warto dodać, że wszystkie turnieje miały rangę OTP** , a niedzielny turniej OTP*** , co w przypadku braku organizacji turniejów z cyklu Grand Prix Polski Par jest rzadkością.

W sobotnim turnieju popołudniowym na maxy Agnieszka z Michałem wygrali zdecydowanie z wynikiem 64,01%. Cieszy kolejny sukces naszej pary w dobrze obsadzonym turnieju.

W przyszłym roku Kielce otrzymały organizację Turnieju z cyklu Grand Prix Polski, a my możemy śmiało polecić to miejsce do spędzenia w bardzo przyjemnych warunkach miłego weekendu.

Gratulujemy naszym zawodnikom i życzymy kolejnych sukcesów :)