XII Tarnowski Mityng Brydżowy

W dniach 3-4 listopada 2018 roku odbył się XII Tarnowski Mityng Brydżowy, a był to przede wszystkim II Memoriał Renaty Wajdowicz. Ze stowarzyszenia JKBS na tą imprezę wybrały się nasze dwa miksty: Beata Madej z Jarosławem Sieczkowskim, oraz Agnieszka Pietrzyk z Michałem Wróblem. W trakcie trwania mityngu odbyły się 3 turnieje: XII Memoriał Tarnowskich Brydżystów (impy),  XXV Turniej Pamięci Jurka Bojarskiego (maxy), oraz OTP** II Memoriał Renaty Wajdowicz XXXIII Mazoleum Bema (maxy 50 rozdań). Oprócz atrakcyjnych nagród finansowych Prezes TZBS Maciej Rodzaj wraz z Andrzejem Hycnarem przygotowali wiele atrakcyjnych upominków i nagród rzeczowych, dodatkowo była klasyfikacja długofalowa z atrakcyjnymi nagrodami.

A teraz trochę relacji brydżowej: W pierwszym turnieju na impy nasze pary nie zbliżyły się do czołowych miejsc, ale to co najprzyjemniejsze przyszło w kolejnej rywalizacji. W drugim turnieju na maxy doszło do ustalonej wcześniej zmiany partnerów. Agnieszka Pietrzyk wygrywa w parze z Andrzejem Hycnarem, pokonując zdecydowanie w bezpośrednim pojedynku Michała Wróbla i Jacka Szczerbowskiego. Michał z Jackiem ostatecznie spadli na pechowe 4 miejsce w tym turnieju.

W najbardziej prestiżowym turnieju OTP** Memoriał Renaty Wajdowicz wzięło udział 57 duetów. Agnieszka z Michałem byli cały czas blisko podium. Niestety ostatnie rozdanie turnieju nie było udane dla naszej pary i zepchnęło ich na 4 miejsce.

W klasyfikacji długofalowej nasza Agnieszka walczyła do samego końca ostatecznie zajmując 2 miejsce. Oprócz tego otrzymała dodatkową nagrodę dla najlepszej kobiety mityngu. Gwoli  ścisłości Michał w klasyfikacji długofalowej kończy na swoim ulubionym 4 miejscu :)

Gratulacje dla Agnieszki za kolejne bardzo dobre wyniki i trzymamy kciuki za następne sukcesy!

WYNIKI  GALERIA