Kongres Brydżowy Sława

W dniach 28.06-07.07 odbywa się 61 Międzynarodowy Festiwal Brydżowy Sława. Najważniejszym punktem zawodów jest kolejny eliminacyjny turniej Grand Prix Polski Par. Nasi zawodnicy ze stowarzyszenia JKBS aktywnie uczestniczą w tym kongresie. Do Sławy w tym roku wybrali się: Adrian Bakalarz, Agnieszka Pietrzyk, Jacek Radomski, Jerzy Ujma, Michał Witkowski oraz Michał Wróbel. W sobotę w silnie obsadzonym Kongresowym Turnieju Par na maxy Jerzy Ujma wraz z Partnerem zajął 2 miejsce ze znakomitym wynikiem 64,80% przegrywając jedynie z zawodową parą Piotr Wiankowski - Piotr Nawrocki. W innych turniejach nasi zawodnicy dalej aktywnie grają i notują przyzwoite wyniki tuż za czołową "10". W 5 Turnieju Kongresowym Par na maxy Jacek Radomski i Michał Witkowski zajmują 8 miejsce z bardzo dobrym wynikiem 59,20%. Gratulujemy wszystkim zawodnikom dobrych rezultatów i walki do końca, oby następne letnie kongresy brydżowe przyniosły kolejne powody do radości :)

WYNIKI SŁAWA